Panik Atak Nasıl Başlar?

Artık herkesin ismini bildiği hastalıklardan biri haline gelen panik atak ne yazık ki sanılandan çok daha fazla kişiyi etkiliyor. Daha çok şehirlerde yaşayan bireylerde görülen panik atak ayrıca erkeklerden çok kadınları etkiliyor. Kısaca kaygı bozukluğu olarak tanımlayabileceğimiz panik atağın kesin olarak teşhis edilmesi gerekiyor. Zira yaşanan her endişe ya da korku panik ataktan kaynaklanmayabiliyor. Dolayısıyla kişilerin panik atak konusunda kendi kendilerine teşhis koyması kesinlikle doğru değil.

Panik atak ani şekilde ortaya çıkıyor

Panik atağın en tipik özelliklerinden biri ani şekilde ortaya çıkması. Herkeste farklı semptomlara neden olabilmekle birlikte panik atak sorunu yaşayanların ortak şikayetleri ani şekilde ortaya çıkan yoğun korku ve endişe hali, kalp krizi geçirme korkusu, aşırı çarpıntı gibi şikayetler.

Bazı panik atak nöbetlerinde bu belirtilerin aşırı şiddetli olması panik atak sorunu yaşayan bireylerin hastanelerin acil servislerine dahi başvurmasına neden olabiliyor, ancak aslında hastaların şikayetlerinin altında herhangi bir fiziksel sorun yatmıyor. Beynin yanlış uyarısı nedeni ile ortaya çıkan bu belirtiler ortalama olarak 10-20 dakika arasında ortadan kalkıyor.

Telkin yoluyla panik atak nöbetlerini atlatabilirsiniz

Panik atak nöbetlerinin şiddeti herkeste farklı olabiliyor ve telkin bu nöbetlerle başa çıkmanın en etkili yollarından biri. Panik atak nöbetleri sırasında kişinin kendine yaşadığı tüm bu hislerin gerçek olmadığını, kısa süre sonra tüm bu belirtilerin geçeceğini söylemesi bu nöbetleri daha kolay atlatmasına yardımcı oluyor.

İçeriği Sevdiklerinizle Paylaşın!

Yorum yapın