Panik Atak Kendiliğinden Geçer mi?

Farklı etkenlere bağlı olarak kişide aniden gelişen yoğun korku ve endişe durumu olan panik atak tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çok sayıda kişiyi etkiliyor.

Panik atak beyin kaynaklı sorunlardan kaynaklanabildiği gibi genetik faktörler, uyuşturucu, uyarıcı ve alkol kullanımı, düzensiz yaşam tarzı, çeşitli travmalar, taciz, bazı ilaçların kullanımı, yoğun strese maruz kalmak gibi birçok farklı etkenin panik atak oluşunda rol oynadığı biliniyor.

Panik atak çoğu kez diğer bazı psikolojik bozukluklar ile birlikte seyrediyor ve bu da panik atağı daha ciddi bir sorun haline getiriyor. Kişilerin tüm hayatını olumsuz yönde etkileyebilen panik atakla ilgili en çok merak edilen konulardan biri bu ciddi rahatsızlığın kendiliğinden geçip geçmeyeceği. İşte panik atak kendiliğinden geçer mi sorusunun yanıtları.

panik atak kendiliğinden geçer mi

Panik atak kendiliğinden geçebilen bir hastalık değildir

Panik atağın çeşitli etkenler nedeni ile gelişebilen bir sorun olduğunu belirtmiştik ve panik atak kendiliğinden geçebilen bir hastalık da değildir. Panik ataktan kurtulabilmek için öncelikle bu hastalığın uzman bir hekim tarafından kesin olarak teşhis edilmesi gerekir.

Bu teşhisin ardından kişinin panik atak olmasında rol oynayan etkenlerin de belirlenmesi gerekir. Zira panik atak tedavisi için öncelikle bu hastalığın ortaya çıkmasındaki etkenleri ortadan kaldırmak gereklidir.

Panik atak için doğal tedavi yöntemleri de var

Evet, panik atak için mutlaka uzman bir psikologa ya da psikiyatra başvurmak gerekir, ancak birçok fiziksel ve ruhsal sorunda olduğu gibi panik atak için de bitkisel ve doğal çözüm yollarından da faydalanabilmek mümkün. Ayrıca panik atak nöbetlerini tetikleyen etkenlerden uzak durmak da tabi ki bu hastalığın geçmesini, ya da en azından nöbetleri engelleyebilirsiniz.

İçeriği Sevdiklerinizle Paylaşın!

Yorum yapın