Gastrit Hastaları Nasıl Beslenmeli?

gastrit tedavi rehberi kitabı önerisi

Mide zarının lokal ya da yaygın biçimde iltihaplanması neticesinde ortaya çıkan bir hastalık olan gastrit sanılandan çok daha fazla insanın ortak sorunu.

Hemen her mide hastalığında olduğu gibi beslenme ve yaşam alışkanlıkları ile direkt ilişkisi bulunması gastrit hastalarının beslenme konusunda çok dikkatli olması gerektiği anlamına geliyor.

Gastrit oluşumunun altında yatan öncelikli neden yanlış beslenme

Gastrit oluşumunda rol oynayan en önemli etken tabi ki beslenme. Özellikle aşırı alkol tüketimi, aşırı yağlı ve kızartma gibi besinler tüketmenin yanı sıra stres ve sigara içmek de gastrite zemin hazırlıyor. Bu nedenle gastritten korunmak için de gastriti iyileştirmek için de beslenmeye azami özen göstermek gerektiği ortada. Gastrit sorunu yaşayanların alkolden kesinlikle uzak durması, yağlı gıdalar tüketmemesi gerekiyor.

Birçok besin gastrite iyi geliyor

Gastrit oluşumunda rol oynayan besinlerden bahsettik, peki gastrite iyi gelen yiyecekler yok mu? Elbette var, işte gastriti olan ne yemeli sorusunun yanıtları.

Yoğurt: Bir prebiyotik olan yoğurt sindirim sistemini düzenlemekte oldukça etkili, dolayısıyla yoğurt tüketmek gastrit semptomları ile savaşıyor.

Papatya çayı: Papatya birçok konuda etkili doğal bir şifa kaynağı ve bunlara gastrit de dahil. İntihap kurutucu, sindirim kolaylaştırıcı etkisi ile düzenli papatya çayı tüketerek gastritinizin iyileşmesine katkı sağlayabilirsiniz.

Yağsız protein kaynakları: Yağın gastriti azdırdığının altını yazımızda belirttik, yağsız protein kaynakları örneğin yağsız tavuk eti, yağsız balık gibi protein kaynakları da gastrite iyi gelen yiyecekler arasında yer alır.

Koyu yeşil yapraklı sebzeler: Sebze gastrit için doğru bir yiyecektir, ancak yanlış ve aşırı sebze tüketmek de negatif etkide bulunabilir. Bu nedenle önerilen koyu yeşil yapraklı sebzeleri dengeli biçimde tüketmektir.

İçeriği Sevdiklerinizle Paylaşın!

Yorum yapın